A tökéletes madártej receptje
Pillekönnyű habgaluskával
A jó hidegre lehűtött madártej az egyik legjobb nyári desszert, melynek senki sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sűrű, édes krémben úszkáló könnyed habgaluskának már a látványától is összefut a nyál az ember szájában - bár az elkészítés közben oda kell figyelned pár apróságra, ha ezek megvannak, elronthatatlan.

Ha egy kissé pikánsabbá tennéd, a tojásos krémbe tegyél egy kis likőrt, ez garantáltan feldobja az ízét.

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg mazsola vagy mandulaforgács

Elkészítés ideje:

75 perc

Elkészítés menete:

A tojások sárgáját üsd egy tálba, a fehérjéket pedig egy másikba. Utóbbiakat verd kemény habbá három csapott evőkanálnyi cukor társaságában - a legjobb, ha a felverés felénél adod ezt hozzá -, majd tedd félre. Egy vastagfalú edényben melegíts egy liter tejet forráspont közelébe, de ne forrald! Kapard bele a vaníliát és egy kanálnyi cukrot, majd vedd kis lángra.

A fehérjehabból szedj galuskákat, és egy-egy percig főzd mindkét oldalukat az édes tejben, majd szedd ki egy szűrőedénybe. A sárgákat ezután keverd simára a maradék cukorral, forrald fel a maradék két deci tejet, és lassan, folyamatos keverés mellett öntsd a sárgákhoz.

Ha ezzel is megvagy, akkor már csak a vaníliás tejjel kell felöntened ezt az édes tejet, beletenni a habgaluskákat, majd jól lehűteni az egészet, mazsolával vagy mandulaforgáccsal megszórva. 

Igazi nyári édességek

Bár tojásos volta miatt néhányan ódzkodnak a madártejtől nyáron, ha odafigyelsz, nyugodtan készítheted ezt is a kánikulában, ahogyan a többi ízletes fogást is cikkünkből.

Ezt is szeretjük