Az eredeti francia macaron receptje
Isteni, édes szendvicsek
A tízórai szendvicsekre emlékeztető édes-habos finomságok pár éve a legnépszerűbb desszertek.

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ragyogó, életteli arcbőr percek alatt: házi arcpakolás sápadtság ellen »

Ashley Graham várandósan sem rejtegeti alakját: dögösebben öltözködik, mint valaha »

Villámgyors, szuperegészséges smoothie tál: azonnal feltölt energiával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A változatos töltelékkel és különböző színekben pompázó kis édesség készítése nem egyszerű feladat, de a jó recept ismeretében bátran nekifoghatsz.

Keverj a tésztába ételfestéket, hogy igazán látványos desszert kerüljön ki a kezed alól!

Macaron

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 18,5 dkg porcukor
  • 10 dkg finomra darált mandula

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó.

Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltöd meg, rád bízzuk, millióféle töltelék passzol hozzá, a legegyszerűbb csokistól a létező legbonyolultabb darabokig. Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már kész is vannak a kis édes szendvicseid.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Millióféle cupcake

A macaronhoz hasonlóan a cupcake is ezerféle verzióban készíthető, képgalériánkban temérdek bizonyítékot találsz erre.

OLVASD EL EZT IS!

keksz lead
  • keksz
  • édességek

Roppanós csokis keksz

gyumolcskenyer
  • gyümölcskenyér
  • édességek

Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér

keksz lead
  • méz
  • édességek

Mézes keksz

Ezt is szeretjük