Különleges lyukacsos palacsinta, melyért bolondul az egész világ
Itt a pontos recept
A lyukacsos, szivacsos palacsinta kissé ducibb, mint a hagyományos.

Különleges lyukacsos palacsinta, melyért bolondul az egész világ
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anglia egyik legnépszerűbb édességét most már te is elkészítheted. Ez átmenet a hagyományos palacsinta és a sütik között. Az ötórai teák kedvencét csomagolva a boltokban is lehet kapni. A lyukacsos palacsintát sok helyen fémgyűrűkben sütik, de anélkül is könnyen boldogulsz vele. 

Lyukacsos palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 dl ásványvíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,4 dkg száraz élesztő
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze az élesztőt és a meleg vizet, add hozzá a cukrot, majd hagyd állni öt-tíz percig. Amikor felfut, tehát jelentősen megemelkedik, tedd hozzá a meleg tejet, a vajat, a sót és a szódabikarbónát. Forgasd hozzá a lisztet, és addig keverd géppel vagy verd fakanállal, amíg a tészta sima lesz. Letakarva hagyd állni 30 percig. Akkor jó, ha megemelkedik és lyukacsossá válik.

Egy serpenyőt forrósíts fel kis lángon kevés olajjal, és kanalazd benne a tésztát. Ügyelj arra, hogy ne terüljön el túlságosan. Süsd körülbelül öt percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd aranybarnára. Kínáld vajjal, lekvárral, tejszínnel vagy olvasztott sajttal. Egyszerre akár több kisebb palacsintát is süthetsz.

Ezt is szeretjük