4 karcsúsító, lúgosító leves
Finomak, gyorsan készen vannak, és nagyon jót tesznek az egészségednek. A vonalaidról már nem is beszélve. Krémleveseinkkel könnyen fogyhatsz.
Az elsavasodás nemcsak a túlsúlyért lehet felelős, de számos egészségügyi problémát is okozhat. A túl sok cukor, a zsírban gazdag, állati eredetű élelmiszerek és az egészségtelen táplálkozás mind kedvez a savas közegnek.
A legegyszerűbb, ha étrendedben minél több lúgosító táplálékot szerepeltetsz, így közömbösítheted a savas ételek károsító hatásait.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 1 nagy krumpli
- 2-5 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 dl tejföl vagy tejszín
- só
- zellerzöldje
- pirított zsemlekocka
Pucold meg a zellert és a krumplit, vagdosd kisebb darabokra, add hozzá a fokhagymagerezdeket, és sós vízben tedd fel főni. Ha megpuhultak, dobd bele a turmixgépbe, és pépesítsd meg egy kis vízzel. Öntsd vissza mind a fazékba, keverd hozzá a tejfölt, esetleg tejszínt. Forrald össze, és szórj a tetejére apróra vagdosott zellerzöldjét, és akkor készen is van. Pirított zsemlekockával tálald.
Cukkinikrémleves
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 4-5 kisebb sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 2 deci tejföl vagy tejszín
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- fűszerek ízlés szerint: oregánó, bazsalikom, kakukkfű
Olívaolajon dinszteld meg a hagymát, a végén futtasd meg rajta a zúzott fokhagymát, de csak addig, amíg az illatát meg nem érzed. Öntsd fel vízzel, tedd bele a meghámozott és karikákra vágott sárgarépát, a meghámozott és karikákra vágott cukkinit és a felaprított kaprot. Fűszerezd meg, és főzd addig, amíg az összetevők meg nem puhulnak. Ekkor a szilárd összetevőket halászd ki a levesből, és némi lé hozzáadásával turmixold össze. Öntsd vissza a lábosba. A tejfölt keverd csomómentesre néhány kanál levessel, majd add a leveshez, és habverővel dolgozd jól össze vele. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálald.
Paradicsomleves
Hozzávalók:
- 2 l 100%-os paradicsomlé
- 3 dl tejszín
- 2-3 evőkanál rétesliszt
- kis csokor felaprított bazsalikom
- 1,5-2 evőkanál méz
- csipetnyi őrölt fehérbors
- só
A paradicsomlevet a sóval, édesítővel, borssal, bazsalikommal tedd fel főni. Amíg felforr, a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel. A forrás után egy-két perccel a tejszínnel óvatosan habard be. Tálaláskor a tetejére még tegyél bazsalikom- vagy petrezselyemlevelet díszítésnek. Fokhagymás, pirított zsemlekockával tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Krumplikrémleves
Hozzávalók:
- 8 nagy szem sárga húsú burgonya
- 10 dkg kéksajt
- 3 dl tej
- 3 zellerszár
- diónyi vaj
- só
- babérlevél
- ételízesítő
- fehérbors
A meghámozott, felkockázott krumplit tedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel és ételízesítővel, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixold pépessé a krumplit és a kéksajtot. Öntsd vissza a lábosba. Öntsd hozzá a tejszínt, majd forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab