Szilveszteri lucskos káposzta pezsgővel, füstölt tarjával

Készítsd el még ma a lucskos káposztát, jól jön akár éjfélkor, akár másnap, a sok koccintás után.

Szilveszteri lucskos káposzta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szilveszterkor sok családban kerül töltött káposzta az asztalra. Ha már unalmasnak találod, újíts egy kicsit! A lucskos káposzta is nagyon ízletes. Főleg, ha megbolondítod füstölt hússal, és az ünnepre tekintettel pezsgővel is. A friss fejeskáposztához most is könnyen és olcsón hozzájuthatsz. Fontos, hogy csak a végén sózz a füstölt húsok miatt. 

Lucskos káposzta

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl pezsgő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál kapor aprított
  • 1 kávéskanál csombor aprított
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta felső leveleit távolítsd el, vágd négy részre, a torzsáját szedd ki, majd szeld fel. A megmosott, szárazra törölt sertéshúst és a füstölt tarját vágd kis kockára. A vöröshagymát is aprítsd fel, és dinszteld üvegesre egy evőkanál zsíron. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, rakd hozzá a tarját, és kevergetve pirítsd a füstölt húst 10 percig.
 

Add hozzá a sertést, és kevergesd addig, amíg kérges nem lesz. Önts rá bőségesen hideg vizet. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát és a zöldfűszereket. Kis lángon főzd, majd amikor a hús félig puha, tedd hozzá a káposztát, és szórd meg pirospaprikával. Közben locsold hozzá a pezsgőt! A tejfölt keverd el a liszttel, habard be a káposztát, majd öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor ecettel is savanyíthatod. 
Még nem késő, hogy megfőzd az újévi lencselevest is! Sűrű, és jól meg van pakolva. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük