Szilveszteri lucskos káposzta pezsgővel, füstölt tarjával
Készítsd el még ma a lucskos káposztát, jól jön akár éjfélkor, akár másnap, a sok koccintás után.
Szilveszterkor sok családban kerül töltött káposzta az asztalra. Ha már unalmasnak találod, újíts egy kicsit! A lucskos káposzta is nagyon ízletes. Főleg, ha megbolondítod füstölt hússal, és az ünnepre tekintettel pezsgővel is. A friss fejeskáposztához most is könnyen és olcsón hozzájuthatsz. Fontos, hogy csak a végén sózz a füstölt húsok miatt.
Lucskos káposzta
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb
- 20 dkg füstölt tarja
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dl pezsgő
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál kapor aprított
- 1 kávéskanál csombor aprított
- bors
- só
Elkészítés:
A káposzta felső leveleit távolítsd el, vágd négy részre, a torzsáját szedd ki, majd szeld fel. A megmosott, szárazra törölt sertéshúst és a füstölt tarját vágd kis kockára. A vöröshagymát is aprítsd fel, és dinszteld üvegesre egy evőkanál zsíron. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, rakd hozzá a tarját, és kevergetve pirítsd a füstölt húst 10 percig.
Add hozzá a sertést, és kevergesd addig, amíg kérges nem lesz. Önts rá bőségesen hideg vizet. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát és a zöldfűszereket. Kis lángon főzd, majd amikor a hús félig puha, tedd hozzá a káposztát, és szórd meg pirospaprikával. Közben locsold hozzá a pezsgőt! A tejfölt keverd el a liszttel, habard be a káposztát, majd öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor ecettel is savanyíthatod.
Még nem késő, hogy megfőzd az újévi lencselevest is! Sűrű, és jól meg van pakolva.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció