Szilveszteri lucskos káposzta pezsgővel, füstölt tarjával
Készítsd el még ma a lucskos káposztát, jól jön akár éjfélkor, akár másnap, a sok koccintás után.

lucskos-kaposzta
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilveszterkor sok családban kerül töltött káposzta az asztalra. Ha már unalmasnak találod, újíts egy kicsit! A lucskos káposzta is nagyon ízletes. Főleg, ha megbolondítod füstölt hússal, és az ünnepre tekintettel pezsgővel is. A friss fejeskáposztához most is könnyen és olcsón hozzájuthatsz. Fontos, hogy csak a végén sózz a füstölt húsok miatt. 

Lucskos káposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl pezsgő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 1 kávéskanál aprított csombor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta felső leveleit távolítsd el, vágd négy részre, a torzsáját szedd ki, majd szeld fel. A megmosott, szárazra törölt sertéshúst és a füstölt tarját vágd kis kockára. A vöröshagymát is aprítsd fel, és dinszteld üvegesre egy evőkanál zsíron. Kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, rakd hozzá a tarját, és kevergetve pirítsd a füstölt húst 10 percig.
 

Add hozzá a sertést, és kevergesd addig, amíg kérges nem lesz. Önts rá bőségesen hideg vizet. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát és a zöldfűszereket. Kis lángon főzd, majd amikor a hús félig puha, tedd hozzá a káposztát, és szórd meg pirospaprikával. Közben locsold hozzá a pezsgőt! A tejfölt keverd el a liszttel, habard be a káposztát, majd öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor ecettel is savanyíthatod. 
Még nem késő, hogy megfőzd az újévi lencselevest is! Sűrű, és jól meg van pakolva. 

Ezt is szeretjük