Három hozzávalós lisztes sterc a spórolós napokra: a falusi gyerekek kedvence volt
Ha a te gyerekkorodnak is a része volt a lisztes sterc, akkor azért, ha pedig ebből kimaradtál, azért készítsd el ezt az egyszerű fogást.
A lisztes sterc szegényebb időkben minden gyerek kedvence volt. Egy kevés liszt és sertészsír minden háztartásban akadt, aki pedig megengedhette magának, tejföllel is bőven meglocsolta, így máris készen volt az olcsó, mégis fejedelminek tűnő vacsora.
Lisztes sterc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 8 dkg zsír
- 1 teáskanál só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet egy teáskanál sóval tedd egy száraz serpenyőbe, és nagyjából negyedóra alatt, közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd meg egy kicsit. A zsírt közben egy másik lábosban lassú tűzön olvaszd meg. A vizet forrald fel. Amikor a liszt enyhén megbarnult, fokozatosan öntsd fel 5-6 deci forró vízzel, hogy még jól keverhető, de sűrű masszát kapj. Amikor a liszt a vizet felszívta, fakanállal dolgozd bele a zsírt is, és tördeld nagyobb darabokra. Tejföllel, fűszerekkel kínáld.
A régi korokat idéző, szerény finomság a krumplilaska is, amit szintén érdemes gyakrabban készítened.
Régi, szerény finomság a nagyi konyhájából: a krumplilaska filléres, de isteni
Egyszerű alapanyagokból kerül a csoda az asztalra, amit magában is jólesik falatozni, de édes vagy sós töltelékkel is kipróbálható.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció