Csábító, lime-os sajttorta sütés nélkül: így lesz omlós a tészta
Most ez az ideális desszert! A lime-os sajttorta lágy, krémes, és egyáltalán nem édes.

lime-os-sajttorta-recept
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

12 divatszabály, amit a brit királyi család nőtagjainak követniük kell: te lennél a helyükben? »

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jól néznek ki, finomak, hidegek, ám nemcsak ezekért szeretjük a sajttortákat. A legtöbbet sütni sem kell, így pikk-pakk elkészülnek, és szinte képtelenség elrontani. A tésztához elég csak összegyúrni a vajat és a kekszet. Jó alap lehet az omlós zabkeksz, a babapiskóta vagy bármelyik vajas változat. A legegyszerűbb késes robotgépben morzsásítani. Az alapmorzsát aztán ízesítheted fahéjjal, mogyorókrémmel, dióval, kakaóval is. A mascarponés-lime-os változatban nem fogsz csalódni. 

Lime-os sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 12 evőkanál cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 db lime
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy morzsásítsd aprítógépben. Sőt, nejlontasakba téve klopfolóval is össze tudod törni. Keverd hozzá az olvasztott vajat, és nyomkodd egy kapcsozott tortaformába. Ha nem túl édes a keksz, egy-két evőkanál cukrot tehetsz a masszába. Rakd a hűtőbe, legalább addig, amíg elkészíted a krémet, de még jobb, ha tovább pihenteted hideg helyen.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd részletekben forgasd hozzá a mascarponét. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és az egyik lime frissen facsart levét. Egyengesd a masszát a kekszalapra, majd reszeld rá a maradék lime héját. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A görög joghurtos sajttorta is könnyed, lágy, és nem túl tömény. 

Ezt is szeretjük