Ropogós, lila hagymás sült krumpli: ünnepi főfogások kedvenc körete
Karácsonykor a főételek mellé izgalmas köret is jár. A hagyományos sült krumplit érdemes kicsit felturbózni.
Néhány hozzávalótól sokkal finomabb lesz a sült krumpli, mint eddig bármikor. Így legalább elfelejtheted a fűszeres, mirelit, bolti változatokat. Lila hagymával még elegánsabb és finomabb. Ha sütőben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban. Sült és rántott húsokhoz is tökéletes. Fontos, hogy a hasábok egyforma vastagságúak legyenek, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg.
Lila hagymás sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 3 db lila hagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 3 szelet bacon
- só
- bors
- aprított rozmaring
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd nagyobb szeletekre. A lila hagymát is hámozd meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Keverd össze egy tálban az olívaolajat, a borsot és az aprított rozmaringot. A krumplikat rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd meg, és locsold meg a fűszeres keverékkel. Kézzel kicsit forgasd össze. Tedd a szeletek mellé a lila hagymát és az apróra vágott bacont.
Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Sütés közben legalább kétszer forgasd át a krumpliszeleteket, hogy egyformán piruljanak. Amikor kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből.
A héjában sült, zúzott krumpli is igazi különlegesség. Tejföllel meglocsolva pedig magában is kitűnő vacsora.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept