Lila hagymás húsgolyók nyárson sütve: grillezve még finomabb

Kóstoltad már a fűszeres húsgolyót grillezve? Remek ötlet a következő kerti partira!

grillezett-husgomboc
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csevapon kívül is készülhet darált húsból isteni grillétel! A klasszikus húsgombócokat a kevéske füst és a parmezán még izgalmasabbá teszi. Húzz a nyársra még lila hagymát is a teljesebb élvezetért! A húst nem kell pácolni, ha összekevered, rakhatod is a grillre, ahol villámgyorsan átsül.

Lila hagymás, grillezett húsgolyók

Hozzávalók

  • 70 dkg darált marhahús
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A nyárshoz a fapálcikákat áztasd meleg vízbe legalább fél-egy órára, így kevésbé törnek, és könnyebben tudsz bánni velük. A darált húst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Vizes kézzel gyúrj három-öt centis húsgolyókat. A lila hagymát pucold meg, szeleteld fel, majd a húsgolyókkal felváltva húzd a nyársra. Forrósítsd fel a grillsütőt, kend meg olívaolajjal, és forgatva süsd a húsgombócokat oldalanként két-két percig. Amikor szép aranybarnák, leveheted a grillről. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is érdemes megszórni. 
A grillen sült csirkecomb is verhetetlen, főleg, ha BBQ-szósszal dobod fel. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük