Lila hagymás húsgolyók nyárson sütve: grillezve még finomabb
Kóstoltad már a fűszeres húsgolyót grillezve? Remek ötlet a következő kerti partira!

grillezett-husgomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csevapon kívül is készülhet darált húsból isteni grillétel! A klasszikus húsgombócokat a kevéske füst és a parmezán még izgalmasabbá teszi. Húzz a nyársra még lila hagymát is a teljesebb élvezetért! A húst nem kell pácolni, ha összekevered, rakhatod is a grillre, ahol villámgyorsan átsül.

Lila hagymás, grillezett húsgolyók

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált marhahús
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A nyárshoz a fapálcikákat áztasd meleg vízbe legalább fél-egy órára, így kevésbé törnek, és könnyebben tudsz bánni velük. A darált húst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Vizes kézzel gyúrj három-öt centis húsgolyókat. A lila hagymát pucold meg, szeleteld fel, majd a húsgolyókkal felváltva húzd a nyársra. Forrósítsd fel a grillsütőt, kend meg olívaolajjal, és forgatva süsd a húsgombócokat oldalanként két-két percig. Amikor szép aranybarnák, leveheted a grillről. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is érdemes megszórni. 
A grillen sült csirkecomb is verhetetlen, főleg, ha BBQ-szósszal dobod fel. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük