Köret és savanyúság is egyben a lila hagymás krumplisaláta: újkrumpliból még finomabb

A hideg, lila hagymás krumplisaláta igazi aduász lehet a nyári ebédek fogásai közt.

Lila hagymás krumplisaláta

A lila hagymás krumplisaláta tökéletes kiegészítője a rántott ételeknek, de halak és sültek mellé is remekül passzol, nyáron pedig az sem elhanyagolható, hogy hidegen tálalva az igazi. Csak néhány hozzávaló kell hozzá, és villámgyorsan el is készülhetsz vele.

Lilahagymás krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg krumpli vagy újkrumpli
  • 4 lila hagyma
  • 6 dl víz
  • 3 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem - opcionális
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplinak kapard le a héját. Ha nem újkrumplit használsz, mosd meg, és sós vízben főzd meg héjában. Ha már kissé kihűlt, húzd le a héját, és vágd karikákra. A hagymát pucolt meg, vágd ketté, és vágd nagyon vékony szeletekre. Készítsd el a salátalevet is, a vízhez add hozzá az ecetet és a cukrot, illetve egy kevés sót. Rétegezd egy tálba a krumplit és a hagymát úgy, hogy alulra krumpli, legfelülre pedig hagyma kerüljön, és így öntsd rá a salátalevet, így nem kell keverni, és nem törik össze a krumpli. A tetejére szórhatsz egy kevés frissen őrölt borsot és friss petrezselymet is. Tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd hidegen tálald.

Fűszeres, krémes, ecetes: még több krumplisalátát találsz az alábbi receptgyűjteményben.

10 isteni krumplisaláta: fűszeresen, krémesen és ecetesen is készülhet a nagy kedvenc

Ha szereted a klasszikus krumplisalátát és szívesen megkóstolnád a különlegesebb változatokat is, ez a válogatás neked szól.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük