Így készül a zöldséges libanyakleves Márton-napra
A nagyi is így csinálta
A mai nap egyik slágere a zamatos libanyakleves. Így lesz tökéletes.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdd ezzel a finom libanyaklevessel a Márton-napi lakomát! Nagyon finom, és bármikor jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha sikerül házi libát szerezned, garantáltan gyönyörű aranysárga lesz majd a levesed.

Libanyakleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg libanyakleves
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst többször mosd át, majd darabold fel. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat karikázd fel, a karalábét és a zellert vágd nagyobb kockákra. A húst a hagymával tedd fel bő, hideg vízben főni. Ha felforr, szedd le kanállal a habját, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Ha a hús majdnem puha, mehet a fazékba a csokorba kötött petrezselyem is.

Főzd a levest másfél óráig. Végig ügyelj arra, hogy kis lángon, nagyon lassan főjön. Amikor már a hús és a zöldség is elkészül, vedd le a tűzről, várj pár percig, majd szűrd le. Tálalásig tartsd a levest meleg helyen. Hússal, zöldséggel, főtt tésztával forrón kínáld.

Ezt is szeretjük