Így készül a zöldséges libanyakleves Márton-napra
A nagyi is így csinálta
A mai nap egyik slágere a zamatos libanyakleves. Így lesz tökéletes.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdd ezzel a finom libanyaklevessel a Márton-napi lakomát! Nagyon finom, és bármikor jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha sikerül házi libát szerezned, garantáltan gyönyörű aranysárga lesz majd a levesed.

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg libanyakleves
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst többször mosd át, majd darabold fel. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat karikázd fel, a karalábét és a zellert vágd nagyobb kockákra. A húst a hagymával tedd fel bő, hideg vízben főni. Ha felforr, szedd le kanállal a habját, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Ha a hús majdnem puha, mehet a fazékba a csokorba kötött petrezselyem is.

Főzd a levest másfél óráig. Végig ügyelj arra, hogy kis lángon, nagyon lassan főjön. Amikor már a hús és a zöldség is elkészül, vedd le a tűzről, várj pár percig, majd szűrd le. Tálalásig tartsd a levest meleg helyen. Hússal, zöldséggel, főtt tésztával forrón kínáld.

Ezt is szeretjük