Zsírjában sült, karácsonyi libamájpástétom: ennél jobb ünnepi előétel nem is lehetne

A libamájpástétom igazi ünnepi ínyencség, remek nyitánya a közös karácsonyi étkezésnek.

libamajpstetom
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hízott libamáj gourmet alapanyag, borsos ára miatt leginkább karácsony környékén kerül az asztalra. Sütve önmagában is fenséges, de pástétomot is készíthetsz belőle, amire a zsírját is feltétlenül öntsd rá. Kiadós, tömény, így biztosan jut belőle több napra is. Zöldségekkel, pirítóssal kínáld! 

Libamájpástétom

Hozzávalók

  • 50 dkg libamáj
  • 30 dkg libaháj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tej
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat mosd meg, szedd lebenyeire, és a hártyákat távolítsd el. Áztasd legalább egy éjszakára annyi tejbe, amennyi ellepi. Sütés előtt vedd ki a tejből, és csepegtesd le, sőt érdemes papírtörlővel szárazra törölni.  

A liba háját vágd kis darabokra, és süsd zsírjára. Dobd bele a felaprított vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, és kis lángon, 20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd át a májat. Ha a belseje nem véres, leveheted a tűzről. 

Rakd a májat turmixgépbe, önts hozzá a zsírból, sózd, borsozd ízlés szerint, és pépesítsd. Amikor elég krémes, tedd át egy üvegbe vagy tálba, a maradék zsírt öntsd a tetejére, rakd a hűtőbe, és hagyd megdermedni. 

Ha az egész menüsoron töröd a fejed, ezt az összeállítást nézd meg! Itt a különlegestől a hagyományosig biztosan kapsz ihletet. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük