Zsírjában sült, karácsonyi libamájpástétom: ennél jobb ünnepi előétel nem is lehetne
A libamájpástétom igazi ünnepi ínyencség, remek nyitánya a közös karácsonyi étkezésnek.

libamajpstetom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hízott libamáj gourmet alapanyag, borsos ára miatt leginkább karácsony környékén kerül az asztalra. Sütve önmagában is fenséges, de pástétomot is készíthetsz belőle, amire a zsírját is feltétlenül öntsd rá. Kiadós, tömény, így biztosan jut belőle több napra is. Zöldségekkel, pirítóssal kínáld! 

Libamájpástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg libamáj
  • 30 dkg libaháj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tej
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat mosd meg, szedd lebenyeire, és a hártyákat távolítsd el. Áztasd legalább egy éjszakára annyi tejbe, amennyi ellepi. Sütés előtt vedd ki a tejből, és csepegtesd le, sőt érdemes papírtörlővel szárazra törölni.  

A liba háját vágd kis darabokra, és süsd zsírjára. Dobd bele a felaprított vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, és kis lángon, 20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd át a májat. Ha a belseje nem véres, leveheted a tűzről. 

Rakd a májat turmixgépbe, önts hozzá a zsírból, sózd, borsozd ízlés szerint, és pépesítsd. Amikor elég krémes, tedd át egy üvegbe vagy tálba, a maradék zsírt öntsd a tetejére, rakd a hűtőbe, és hagyd megdermedni. 

Ha az egész menüsoron töröd a fejed, ezt az összeállítást nézd meg! Itt a különlegestől a hagyományosig biztosan kapsz ihletet. 

Ezt is szeretjük