Verhetetlen házi libamájpástétom

Ez a boltinál is finomabb

A Márton-napi ínyencségek közül is kiemelkedik a különleges libamájpástétom.

Verhetetlen házi libamájpástétom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a libamáj egyáltalán nem olcsó, a pástétomhoz nem kell nagy mennyiséget vásárolni. Kínálhatod többfogásos ebédhez előételnek, de önálló vacsora is lehet. Pirítóssal, zöldségekkel fenséges, főleg, ha újbort is kortyolgatsz mellé.

Libamájpástétom

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg libamáj
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz rozé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamájról távolítsd el az ereket, a hártyákat és az inakat egy éles késsel. Mosd meg jó alaposan, és papírtörlővel törölgesd át. Hevíts egy serpenyőben libazsírt, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, és reszelj hozzá egy gerezd fokhagymát. Ha kicsit pirul, dobd rá a kisebb darabokra vágott libamájat. Locsold meg fél deci száraz rozéval, majd kis lángon fedő alatt párold puhára körülbelül 20 perc alatt.

Várd meg, amíg langyosra hűl, de semmiképpen ne dermedjen meg. Önts hozzá a zsírjából, majd botmixerrel pépesítsd, vagy turmixold össze. Akkor jó, ha homogén és kicsit krémes. Ha kell, még dobhatsz rá fűszert, majd a masszát kanalazd kis edénykébe, és rakd a hűtőbe. Várd meg, amíg megdermed. Szeletelve és kenve is fogyaszthatod.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük