Verhetetlen házi libamájpástétom
Ez a boltinál is finomabb
A Márton-napi ínyencségek közül is kiemelkedik a különleges libamájpástétom.

Verhetetlen házi libamájpástétom
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a libamáj egyáltalán nem olcsó, a pástétomhoz nem kell nagy mennyiséget vásárolni. Kínálhatod többfogásos ebédhez előételnek, de önálló vacsora is lehet. Pirítóssal, zöldségekkel fenséges, főleg, ha újbort is kortyolgatsz mellé.

Libamájpástétom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg libamáj
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz rozé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamájról távolítsd el az ereket, a hártyákat és az inakat egy éles késsel. Mosd meg jó alaposan, és papírtörlővel törölgesd át. Hevíts egy serpenyőben libazsírt, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, és reszelj hozzá egy gerezd fokhagymát. Ha kicsit pirul, dobd rá a kisebb darabokra vágott libamájat. Locsold meg fél deci száraz rozéval, majd kis lángon fedő alatt párold puhára körülbelül 20 perc alatt.

Várd meg, amíg langyosra hűl, de semmiképpen ne dermedjen meg. Önts hozzá a zsírjából, majd botmixerrel pépesítsd, vagy turmixold össze. Akkor jó, ha homogén és kicsit krémes. Ha kell, még dobhatsz rá fűszert, majd a masszát kanalazd kis edénykébe, és rakd a hűtőbe. Várd meg, amíg megdermed. Szeletelve és kenve is fogyaszthatod.

Ezt is szeretjük