Túrótorta lengyel recept alapján: a sernik alja roppan, a töltelék lágy és krémes

A lengyel túrótorta, vagyis a sernik alja roppanós, a tetejét pedig gazdag töltelék koronázza meg.

lengyel turotorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lengyelek túrótortája, a sernik hasonlít a divatos cheescake-re: ugyanúgy vékony kekszes alapra kerül rá a gazdag töltelék. Ahhoz, hogy kellőképpen lágy legyen, a túrót előbb szitán törd át, vagy krumplinyomóval pépesítsd.

Lengyel túrótorta (sernik)

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz

  • 45 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál vaj

A töltelékhez

  • 1 kg túró
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg tejföl
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld meg, keverd el olvasztott vajjal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Tedd a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, amíg összeállítod a tölteléket.

A túrót szitán törd át. A tojásokat válaszd ketté. A puha vajat robotgéppel verd habosra, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a tejfölt, a lisztet, végül a túrót. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tésztához. Egyengesd el a hűtőből kivett kekszes alapon, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tetejére kéreg pirulhasson.

Citrommal ízesítve is mennyei túrótortát készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük