Sűrű lencseleves, amiből már egy tányér eltelít
A lencseleves füstölt hússal és sok zöldséggel készítve nagyon ízletes és laktató fogás.

Sűrű lencseleves, amiből már egy tányér eltelít
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak szilveszterkor egyél lencsét! Pikánsan fűszerezve, forrón, friss, ropogós kenyérrel tálalva bármikor jólesik. Ha teheted, a füstölt hús levében főzd, úgy még ízletesebb lesz. A lencsét nem feltétlenül kell beáztatni. Ha mégis vízbe teszed fél-egy órára, jelentősen lerövidítheted a főzési időt. Amikor felforr, öntsd le róla az első vizet, így biztosan nem fogsz felpuffadni tőle.

Lencseleves receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg füstölt, főtt hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét válogasd át, majd alaposan mosd meg. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel. A krumplit, a sárga- és a fehérrépát is pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Mehet hozzá a lencse, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Morzsold bele a húsleveskockát, fűszerezd sóval, borssal, dobd hozzá a fokhagymát és a babérlevelet. 
 

Közepes lángon, fedő alatt főzd. Ha szükséges, közben önts még hozzá vizet. Főzd körülbelül 30-40 percen keresztül. Amikor már minden puha, húzd le a tűzről. Forrón, tejföllel tálald. 

Ezt is szeretjük