Frissítő, házi citromkrém pitékbe, sütikbe vagy magában
Az angolok híres citromkrémje, a lemon curd fantasztikusan selymes, kellemesen fanyar, kánikulában mindig kapóra jön.

citromkrem-recept
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legfinomabb citromkrémek versenyében biztos, hogy a lemon curd is ott lenne a legjobb három között. Annyira lágy, könnyű, és sokféle sütibe illik. Feldobhatod vele a piskótákat, a linzereket, a tortákat és a pitéket, de tökéletes kalácsra kenve is. Mivel van benne tojás, hűtőben négy-öt napig áll el. 

Citromkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

 A citromokat jó alaposan mosd meg, a dörzsit vagy a kefét is vesd be, majd törölgesd szárazra, és reszeld le a héját. Fontos, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, mert akkor a krém keserű lesz. A megpucolt citromokat facsard ki. 

Egy kisebb lábasban forralj vizet, erre rakd a keverőtálat. Figyelj, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd vízgőz felett habverővel kevergesd addig, amíg elkezd besűrűsödni. Amikor körülbelül 10-12 perc múlva eléri a megfelelő állagot, húzd le a tűzről, dolgozd hozzá a vajat és a citrom reszelt héját. Várd meg, míg kihűl, közben is érdemes néhányszor megkeverni, hogy biztosan ne legyen csomós. Töltsd át üvegbe, és lezárva tedd a hűtőbe. A nagy melegben négy-öt nap alatt fogyaszd el. 
Joghurttal is készíthetsz frissítő citromkrémet. Kánikulai napokon képtelenség neki ellenállni. 

Ezt is szeretjük