Frissítő, házi citromkrém pitékbe, sütikbe vagy magában

Az angolok híres citromkrémje, a lemon curd fantasztikusan selymes, kellemesen fanyar, kánikulában mindig kapóra jön.

Citromkrém receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb citromkrémek versenyében biztos, hogy a lemon curd is ott lenne a legjobb három között. Annyira lágy, könnyű, és sokféle sütibe illik. Feldobhatod vele a piskótákat, a linzereket, a tortákat és a pitéket, de tökéletes kalácsra kenve is. Mivel van benne tojás, hűtőben négy-öt napig áll el. 

Citromkrém

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

 A citromokat jó alaposan mosd meg, a dörzsit vagy a kefét is vesd be, majd törölgesd szárazra, és reszeld le a héját. Fontos, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, mert akkor a krém keserű lesz. A megpucolt citromokat facsard ki. 

Egy kisebb lábasban forralj vizet, erre rakd a keverőtálat. Figyelj, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd vízgőz felett habverővel kevergesd addig, amíg elkezd besűrűsödni. Amikor körülbelül 10-12 perc múlva eléri a megfelelő állagot, húzd le a tűzről, dolgozd hozzá a vajat és a citrom reszelt héját. Várd meg, míg kihűl, közben is érdemes néhányszor megkeverni, hogy biztosan ne legyen csomós. Töltsd át üvegbe, és lezárva tedd a hűtőbe. A nagy melegben négy-öt nap alatt fogyaszd el. 
Joghurttal is készíthetsz frissítő citromkrémet. Kánikulai napokon képtelenség neki ellenállni. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük