Frissítő, házi citromkrém pitékbe, sütikbe vagy magában

Az angolok híres citromkrémje, a lemon curd fantasztikusan selymes, kellemesen fanyar, kánikulában mindig kapóra jön.

citromkrem-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfinomabb citromkrémek versenyében biztos, hogy a lemon curd is ott lenne a legjobb három között. Annyira lágy, könnyű, és sokféle sütibe illik. Feldobhatod vele a piskótákat, a linzereket, a tortákat és a pitéket, de tökéletes kalácsra kenve is. Mivel van benne tojás, hűtőben négy-öt napig áll el. 

Citromkrém

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

 A citromokat jó alaposan mosd meg, a dörzsit vagy a kefét is vesd be, majd törölgesd szárazra, és reszeld le a héját. Fontos, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, mert akkor a krém keserű lesz. A megpucolt citromokat facsard ki. 

Egy kisebb lábasban forralj vizet, erre rakd a keverőtálat. Figyelj, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd vízgőz felett habverővel kevergesd addig, amíg elkezd besűrűsödni. Amikor körülbelül 10-12 perc múlva eléri a megfelelő állagot, húzd le a tűzről, dolgozd hozzá a vajat és a citrom reszelt héját. Várd meg, míg kihűl, közben is érdemes néhányszor megkeverni, hogy biztosan ne legyen csomós. Töltsd át üvegbe, és lezárva tedd a hűtőbe. A nagy melegben négy-öt nap alatt fogyaszd el. 
Joghurttal is készíthetsz frissítő citromkrémet. Kánikulai napokon képtelenség neki ellenállni. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük