Lekváros táska ropogós leveles tésztából - 15 perc alatt összerakod
Sok időt nyersz, ha a mennyei, lekvárral töltött táskát bolti leveles tésztából készíted.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A ropogós, vajas leveles tészta házi lekvárral igazi édes csábítás. Ha rövid idő alatt kell csodás sütit készítened, ez a recept nagy segítségedre lesz. A savanykás lekvár különösen illik hozzá, főleg, ha kis gyümölcsdarabok is vannak benne.
Lekváros táska leveles tésztából
Hozzávalók 16 darabhoz
- 50 dkg leveleles tészta
- 10 dkg lekvár
- 1 tojás
- porcukor
Elkészítés:
Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne tedd mikróba, mert akkor nem lesz leveles. Ha már könnyen bánsz vele, nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül két-három milliméter vastagra. Vágj a tésztából kisebb négyzeteket, majd mindegyik közepébe kanalazz lekvárt. A tészta ellentétes sarkait csípd össze, és formázz batyukat.
A széleket vizes kézzel vagy tojással ragaszd össze, hogy sütés közben a lekvár ne folyjon ki. A táskák tetejét kend meg a felvert tojással, így szép fényesek lesznek. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kiszeded a sütőből, szórd meg porcukorral.

Még több recept