Házi lekváros piskótatallér csokiba mártogatva

Belül omlós, kívül roppanós

Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bővítsd a házi készítésű kedvencek sorát lekváros piskótatallérral! Kis gyakorlással a boltihoz megtévesztően hasonló édességeket kreálhatsz. A lekvár helyett gyümölcspürét is kenhetsz a korongokra, a tésztát pedig kevés fahéjjal még ízletesebbé teheted.

Lekváros piskótatallér

Hozzávalók 30 darabhoz

Tésztához

  • 2 tojás
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • málnadzsem
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval kezdd habbá verni, majd adagold hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha már nagyon kemény, keverd hozzá egyesével a sárgákat. Végül forgasd hozzá fokozatosan a lisztet is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a homogén masszát. Ha lehet, ne legyen vastagabb egy centinél. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a piskótát 10-12 perc alatt. Ha aranybarna, és elválik az edény falától, egész biztos, hogy elkészült. Mivel a tészta vékony, ügyelj, nehogy megégjen.

Ha a piskóta kihűlt, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle köröket. Kenj mindegyikre egy kanál málnadzsemet, majd tedd be a hűtőbe 20 percre. Ha megszilárdul, olvaszd fel a csokit vízgőz felett, és vond be vele a tallérok tetejét. Tedd vissza a hűtőbe legalább 15 percre, hogy a csoki jól megszilárduljon. Másnap még finomabb lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük