Házi lekváros piskótatallér csokiba mártogatva
Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.
Bővítsd a házi készítésű kedvencek sorát lekváros piskótatallérral! Kis gyakorlással a boltihoz megtévesztően hasonló édességeket kreálhatsz. A lekvár helyett gyümölcspürét is kenhetsz a korongokra, a tésztát pedig kevés fahéjjal még ízletesebbé teheted.
Lekváros piskótatallér
Hozzávalók 30 darabhoz
Tésztához
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
- málnadzsem
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval kezdd habbá verni, majd adagold hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha már nagyon kemény, keverd hozzá egyesével a sárgákat. Végül forgasd hozzá fokozatosan a lisztet is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a homogén masszát. Ha lehet, ne legyen vastagabb egy centinél. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a piskótát 10-12 perc alatt. Ha aranybarna, és elválik az edény falától, egész biztos, hogy elkészült. Mivel a tészta vékony, ügyelj, nehogy megégjen.
Ha a piskóta kihűlt, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle köröket. Kenj mindegyikre egy kanál málnadzsemet, majd tedd be a hűtőbe 20 percre. Ha megszilárdul, olvaszd fel a csokit vízgőz felett, és vond be vele a tallérok tetejét. Tedd vissza a hűtőbe legalább 15 percre, hogy a csoki jól megszilárduljon. Másnap még finomabb lesz.
