Házi lekváros piskótatallér csokiba mártogatva
Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Bővítsd a házi készítésű kedvencek sorát lekváros piskótatallérral! Kis gyakorlással a boltihoz megtévesztően hasonló édességeket kreálhatsz. A lekvár helyett gyümölcspürét is kenhetsz a korongokra, a tésztát pedig kevés fahéjjal még ízletesebbé teheted.

Lekváros piskótatallér
Hozzávalók 30 darabhoz
Tésztához
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
- málnadzsem
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval kezdd habbá verni, majd adagold hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha már nagyon kemény, keverd hozzá egyesével a sárgákat. Végül forgasd hozzá fokozatosan a lisztet is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a homogén masszát. Ha lehet, ne legyen vastagabb egy centinél. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a piskótát 10-12 perc alatt. Ha aranybarna, és elválik az edény falától, egész biztos, hogy elkészült. Mivel a tészta vékony, ügyelj, nehogy megégjen.
Ha a piskóta kihűlt, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle köröket. Kenj mindegyikre egy kanál málnadzsemet, majd tedd be a hűtőbe 20 percre. Ha megszilárdul, olvaszd fel a csokit vízgőz felett, és vond be vele a tallérok tetejét. Tedd vissza a hűtőbe legalább 15 percre, hogy a csoki jól megszilárduljon. Másnap még finomabb lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept