Házi lekváros piskótatallér csokiba mártogatva
Belül omlós, kívül roppanós
Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bővítsd a házi készítésű kedvencek sorát lekváros piskótatallérral! Kis gyakorlással a boltihoz megtévesztően hasonló édességeket kreálhatsz. A lekvár helyett gyümölcspürét is kenhetsz a korongokra, a tésztát pedig kevés fahéjjal még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 30 darabhoz:

Tésztához

  • 2 tojás
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • málnadzsem
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval kezdd habbá verni, majd adagold hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha már nagyon kemény, keverd hozzá egyesével a sárgákat. Végül forgasd hozzá fokozatosan a lisztet is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a homogén masszát. Ha lehet, ne legyen vastagabb egy centinél. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a piskótát 10-12 perc alatt. Ha aranybarna, és elválik az edény falától, egész biztos, hogy elkészült. Mivel a tészta vékony, ügyelj, nehogy megégjen.

Ha a piskóta kihűlt, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle köröket. Kenj mindegyikre egy kanál málnadzsemet, majd tedd be a hűtőbe 20 percre. Ha megszilárdul, olvaszd fel a csokit vízgőz felett, és vond be vele a tallérok tetejét. Tedd vissza a hűtőbe legalább 15 percre, hogy a csoki jól megszilárduljon. Másnap még finomabb lesz.

Blog.hu ajánló