Puha lekváros kiflik vajas gyúrt tésztából: titkos hozzávalótól lesz tökéletes
A vajas gyúrt tésztából készült kiflik tésztájába egy régi, klasszikus hozzávaló is kerül, amitől igazán lágyak lesznek.

vajas lekvaros kifli
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajas gyúrt tésztából készült lekváros kiflik tésztájába a régi háziasszonyok szívesen tettek egy evőkanál ecetet. A tészta így sokkal könnyebben kezelhető, jobban nyújtható. Ugyanezt a receptet elkészítheted lekvár nélkül, a tetejét szezámmaggal megszórva is.

Lekváros kiflik vajas gyúrt tésztából

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj + 1 evőkanál a kenéshez
  • 10 dkg kemény lekvár
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10 százalékos ecet
  • 1 csipet
  • porcukor vagy vaníliás cukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, sózd meg, és morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Az ecetet keverd el a vízzel, adagold a vajas liszthez, és gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg a felületét puha vajjal, és tekerd fel, mint a palacsintát. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is.

A pihentetési idő leteltével a rudat vágd két darabba. Az egyiket nyújtsd ki 3-4 milliméter vastag körré, és vágj belőle nyolc cikket. Mindegyik közepébe tegyél egy darabka lekvárt, tekerd fel, és pakold sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ugyanezt a műveletet ismételd meg a másik darab tésztával is. Told a kifliket 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg szép színt kapnak. A sütés végén még melegen forgasd őket porcukorba vagy vaníliás cukorba.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük