A legjobb lekváros hájas süti receptje
A lekváros hájas sütihez akkor fogj hozzá, ha sok időd van.
Még érzed a szádban a nagyi lekváros hájas sütijének az ízét? A ropogós, légiesen könnyű, több rétegű tészta örök kedvenc. Ha készítettél már vajas tésztát, akkor ezt az akadályt is könnyen veszed. Fontos, hogy ne hagyj ki egy lépést sem. A süti íze mindenért kárpótol.
Lekváros hájas süti
Hozzávalók 24 darabhoz
- 70 dkg liszt
- 30 dkg sertésháj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- szilvalekvár
- csipet só
Tetejére
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A hájat szükség esetén hártyázd le, daráld le, és tíz deka liszttel dolgozd össze. Az élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Ha jócskán megnő a térfogata, add hozzá a maradék lisztet, a sót és a tojást, majd jól gyúrd össze.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, kézzel simítsd rá a hájat, és csavard fel. Majd a két végét hajtsd be, hagyd pihenni 20 percig. Fontos, hogy ne tedd meleg helyre, mert a háj elkezd olvadni. Ismét nyújtsd ki, a végeket újra hajtsd be, és ezt ismételd meg 20-20 perc pihentetés után még kétszer.
Végül a tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, éles késsel vágd fel négyzetekre. Mindegyik közepére rakj lekvárt, tetszés szerint hajtsd össze. A széleket alaposan nyomkodd le, hogy sütés közben a tészta ne nyíljon szét. Kend le tojássárgával, szórd meg cukorral elkevert darált dióval, és keleszd bő fél óráig. Ha a tészták szépen megdagadnak, mehetnek a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 perc alatt szép pirosra, majd hintsd meg vaníliás porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció