A legjobb lekváros hájas süti receptje
A tapasztalt háziasszonyok pont így csinálják
A lekváros hájas sütihez akkor fogj hozzá, ha sok időd van.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még érzed a szádban a nagyi lekváros hájas sütijének az ízét? A ropogós, légiesen könnyű, több rétegű tészta örök kedvenc. Ha készítettél már vajas tésztát, akkor ezt az akadályt is könnyen veszed. Fontos, hogy ne hagyj ki egy lépést sem. A süti íze mindenért kárpótol.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg sertésháj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • szilvalekvár
  • csipet só

Tetejére

  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A hájat szükség esetén hártyázd le, daráld le, és tíz deka liszttel dolgozd össze. Az élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és futtasd fel. Ha jócskán megnő a térfogata, add hozzá a maradék lisztet, a sót és a tojást, majd jól gyúrd össze.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, kézzel simítsd rá a hájat, és csavard fel. Majd a két végét hajtsd be, hagyd pihenni 20 percig. Fontos, hogy ne tedd meleg helyre, mert a háj elkezd olvadni. Ismét nyújtsd ki, a végeket újra hajtsd be, és ezt ismételd meg 20-20 perc pihentetés után még kétszer.

Végül a tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, éles késsel vágd fel négyzetekre. Mindegyik közepére rakj lekvárt, tetszés szerint hajtsd össze. A széleket alaposan nyomkodd le, hogy sütés közben a tészta ne nyíljon szét. Kend le tojássárgával, szórd meg cukorral elkevert darált dióval, és keleszd bő fél óráig. Ha a tészták szépen megdagadnak, mehetnek a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 perc alatt szép pirosra, majd hintsd meg vaníliás porcukorral.

Blog.hu ajánló