Szuperfinom lekváros gyömbérkenyér: ezzel tényleg nincs sok munka
A karácsonyi időszak nagy kedvence lehet az összetéveszthetetlen ízű és illatú gyömbérkenyér, amit tíz perc munkával összedobhatsz.


- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A bejgli és a zserbó mellett próbálj ki más finomságokat is a karácsonyi időszakban! A gyömbér ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint a fahéj és a szegfűszeg. Gyógyhatása régóta bizonyított, különösen jót tesz, ha megfázás gyötör. Számtalan ételhez-italhoz felhasználható. Ahogy belengi az illata az egész lakást, mindenki ünnepi hangulatba kerül. A gyömbérkenyér nem más, mint egy egyszerű kevert tészta. Az alapreceptet kedvedre turbózhatod aszalványokkal, magvakkal is.
Lekváros gyömbérkenyér
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 8 dkg puha vaj
- 4 evőkanál lekvár
- 3 db tojás
- 2 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral és a puha vajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, a darált diót és a fűszereket: a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, majd kanalazd hozzá a lekvárt. Ha túl sűrű a massza, még kevés tejjel hígíthatod. Az egynemű tésztát simítsd kivajazott, kilisztezett formába.
Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Csorgathatsz a tetejére csokimázat, megtöltheted, és mandulával is megszórhatod.
Az illatos mézes-gyömbéres kekszet is próbáld ki a karácsonyi időszakban. Vigyázz, mert egy adag villámgyorsan elfogy.
Még több recept