Szuperfinom lekváros gyömbérkenyér: ezzel tényleg nincs sok munka
A karácsonyi időszak nagy kedvence lehet az összetéveszthetetlen ízű és illatú gyömbérkenyér, amit tíz perc munkával összedobhatsz.

gyomberkenyer
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bejgli és a zserbó mellett próbálj ki más finomságokat is a karácsonyi időszakban! A gyömbér ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint a fahéj és a szegfűszeg. Gyógyhatása régóta bizonyított, különösen jót tesz, ha megfázás gyötör. Számtalan ételhez-italhoz felhasználható. Ahogy belengi az illata az egész lakást, mindenki ünnepi hangulatba kerül. A gyömbérkenyér nem más, mint egy egyszerű kevert tészta. Az alapreceptet kedvedre turbózhatod aszalványokkal, magvakkal is. 

Lekváros gyömbérkenyér

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 8 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál lekvár
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral és a puha vajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, a darált diót és a fűszereket: a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, majd kanalazd hozzá a lekvárt. Ha túl sűrű a massza, még kevés tejjel hígíthatod. Az egynemű tésztát simítsd kivajazott, kilisztezett formába.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Csorgathatsz a tetejére csokimázat, megtöltheted, és mandulával is megszórhatod. 
Az illatos mézes-gyömbéres kekszet is próbáld ki a karácsonyi időszakban. Vigyázz, mert egy adag villámgyorsan elfogy. 

Ezt is szeretjük