Szuperfinom lekváros gyömbérkenyér: ezzel tényleg nincs sok munka
A karácsonyi időszak nagy kedvence lehet az összetéveszthetetlen ízű és illatú gyömbérkenyér, amit tíz perc munkával összedobhatsz.

gyomberkenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bejgli és a zserbó mellett próbálj ki más finomságokat is a karácsonyi időszakban! A gyömbér ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint a fahéj és a szegfűszeg. Gyógyhatása régóta bizonyított, különösen jót tesz, ha megfázás gyötör. Számtalan ételhez-italhoz felhasználható. Ahogy belengi az illata az egész lakást, mindenki ünnepi hangulatba kerül. A gyömbérkenyér nem más, mint egy egyszerű kevert tészta. Az alapreceptet kedvedre turbózhatod aszalványokkal, magvakkal is. 

Lekváros gyömbérkenyér

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 8 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál lekvár
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral és a puha vajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, a darált diót és a fűszereket: a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, majd kanalazd hozzá a lekvárt. Ha túl sűrű a massza, még kevés tejjel hígíthatod. Az egynemű tésztát simítsd kivajazott, kilisztezett formába.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Csorgathatsz a tetejére csokimázat, megtöltheted, és mandulával is megszórhatod. 
Az illatos mézes-gyömbéres kekszet is próbáld ki a karácsonyi időszakban. Vigyázz, mert egy adag villámgyorsan elfogy. 

Ezt is szeretjük