Omlós lekváros, diós linzerkarika

Ezzel töltsd meg a sütisdobozodat

Nincs év végi készülődés lekváros linzerkarika nélkül. Keverj a tésztába diót is, úgy még finomabb.

Omlós lekváros, diós linzerkarika
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lekváros-diós linzerkarika igazi klasszikus. A tésztából készíthetsz egyszerre több adagot, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akár rögtön eheted, de minél tovább marad a sütisdobozban, annál puhább lesz. A linzerkarika bármilyen savanykás lekvárral kitűnő, a ribizli és a sárgabarack különösen jó hozzá.

Lekváros-diós linzerkarika

Hozzávalók 32 darabhoz

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg dió
  • 2 tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 kanál tejföl
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a darált dióval, add hozzá a vajat, majd a tojást és a tejfölt. Gyúrj belőle rugalmas tésztát. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát négy-öt milliméteresre, és különböző formákkal szúrd ki.

Egy tepsit kenj ki vajjal, hogy ne ragadjon le a linzer, majd rendezd el benne a formákat. Süsd meg a linzereket 170 fokon 10-15 perc alatt, majd lehetőleg még melegen lekvárral ragaszd össze a formákat. Ezt a mennyiséget több részletben tudod kisütni. Porcukorral megszórva kínáld!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük