Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje
Az olasz lekváros pite, vagyis a crostata tésztája egyszerre omlós és ropogós.
Az olaszok nemcsak remek tésztáikról, de süteményeikről is híresek. A crostata a kedvenc nyári pitéjük, amit friss gyümölccsel vagy különféle lekvárokkal variálnak. Általában rácsozva készítik, fantasztikusan omlós, és fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. A tésztát késes robotgéppel is összeállíthatod.
Lekváros crostata
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg lekvár
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a cukorral, a sütőporral, és készíts a közepére egy mélyedést. Rakd bele a kicsit felvert tojást, a tojássárgáját és a felkockázott, hideg vajat. Gyúrd össze, ha túl száraz, rakj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. A sima, rugalmas tésztát csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.
Pihentetés után gyúrd át enyhén lisztezett felületen, és vedd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és igazítsd bele. Szurkáld meg villával, és kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíts csíkokat, és rácsozd be a süti tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció