Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje
Az olasz lekváros pite, vagyis a crostata tésztája egyszerre omlós és ropogós.

Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok nemcsak remek tésztáikról, de süteményeikről is híresek. A crostata a kedvenc nyári pitéjük, amit friss gyümölccsel vagy különféle lekvárokkal variálnak. Általában rácsozva készítik, fantasztikusan omlós, és fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. A tésztát késes robotgéppel is összeállíthatod. 

Lekváros crostata

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg lekvár
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a cukorral, a sütőporral, és készíts a közepére egy mélyedést. Rakd bele a kicsit felvert tojást, a tojássárgáját és a felkockázott, hideg vajat. Gyúrd össze, ha túl száraz, rakj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. A sima, rugalmas tésztát csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.
 

Pihentetés után gyúrd át enyhén lisztezett felületen, és vedd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és igazítsd bele. Szurkáld meg villával, és kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíts csíkokat, és rácsozd be a süti tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük