Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje
Az olasz lekváros pite, vagyis a crostata tésztája egyszerre omlós és ropogós.

Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok nemcsak remek tésztáikról, de süteményeikről is híresek. A crostata a kedvenc nyári pitéjük, amit friss gyümölccsel vagy különféle lekvárokkal variálnak. Általában rácsozva készítik, fantasztikusan omlós, és fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. A tésztát késes robotgéppel is összeállíthatod. 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg lekvár
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a cukorral, a sütőporral, és készíts a közepére egy mélyedést. Rakd bele a kicsit felvert tojást, a tojássárgáját és a felkockázott, hideg vajat. Gyúrd össze, ha túl száraz, rakj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. A sima, rugalmas tésztát csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.
 

Pihentetés után gyúrd át enyhén lisztezett felületen, és vedd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és igazítsd bele. Szurkáld meg villával, és kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíts csíkokat, és rácsozd be a süti tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára.

Konyhai eszközök
1/
Még több termék
Ezt is szeretjük