A legfinomabb vendégváró sajtos sütik, amikből soha nem tudsz eleget sütni

Pogácsa, sajtos rúd, különféle tekercsek, kelt tészták: összegyűjtöttük a legfinomabb sajtos sütiket.

Legfinomabb sajtos sütik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Közeleg az év vége, amikor mindig szükség van valamilyen sós, sajtos sütire. Elég csak a céges bulikra, a baráti, a családi összejövetelekre és az ünnepekre gondolni. Ne mindig ugyanazokat a ropogtatnivalókat készítsd el, válogass inkább a jól bevált receptek közül! 

Soha nem lehet elég sós sütis recepted. A sonkával, sajttal, paradicsomszósszal és más finomságokkal megbolondított tészták nagyon kelendőek, és koccintáskor a bor és a pezsgő is jól csúszik rájuk. Válogatásunkban az egyszerűbb, gyorsabb receptet ugyanúgy megtalálod, mint a kényesebb kelt tésztát.

A pogácsa mindig népszerű, és rengeteg variációt kipróbálhatsz: tepertőset, tejfölöset, hajtogatottat. Ha gyors, egyszerű megoldást keresel, válaszd a kelesztés nélküli, sajtos pogácsát.
Az omlós sajtos rúd is régi kedvenc, amit köménymaggal még ízletesebbé tehetsz. Nagyon kiadós, így nagy vendégsereg esetén is jól jársz vele.
Ne hagyd ki a ropi házi változatát se! A dupla sajtos finomságot különböző mártogatósokkal is kínálhatod, biztos, hogy nagy sikere lesz.
Még egy népszerű ropogtatnivaló! A perecet a tésztába kerülő sajt teszi a boltinál sokkal finomabbá. Perecszaggatóval nem tart sokáig a formázás sem.
A sajtos-baconös tekercs kelt tésztából készül, ám egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. A tésztája finom puha, és napokig az is marad. A tetejére szórhatsz kömény- vagy szezámmagot.
Pikk-pakk összedobod, ha van a hűtődben bolti leveles tészta. A sonkás-sajtos tekercsek méltó riválisai a pizzás csigáknak. A tekercseket elrontani sem tudod, és nagyon ízletesek.
A gofri is lehet sajtos és krumplis. Sós nassként ugyanolyan kiváló, mint köretként. Dobd fel tejföllel és zöldségekkel! Maradék tört krumpli felhasználására is tökéletes.
Ha igazán újítani szeretnél, ezt próbáld ki! A leveles tésztába tölts brokkolit, hagymát és sajtot! Kívül ropogós, belül szinte krémes, és nagyon finom. Ráadásul nem megy el vele sok időd.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük