Top 8 rántott fogás, amiért mindenki rajong - Receptek és képek

A rántott fogásokat is készítheted változatosan, és nemcsak a húsokra kerülhet bunda.

Legfinomabb rántott ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb családban nincs hétvége valamilyen rántott fogás nélkül, de akár este, munka után is összedobhatsz egy gyors, bundázott ételt. Lehet hús, zöldség, hal, sőt, akár palacsinta vagy lecsó, a ropogós, aranybarna panír szinte mindenre illik. 

A belevaló mellett a bundát is könnyen variálhatod, zöldfűszerrel, sajttal, magokkal igazán különlegessé és változatossá teheted. Ne mondj le a rántott ételekről akkor se, ha fogyózol! Légy kreatív, szerezz be mandulalisztet vagy kókuszolajat. Ha ropogósabb bundát szeretnél, használj a panírozásnál kukoricapelyhet! A bő olaj helyett pedig sütőben is megsütheted.

Az egyik legnagyobb klasszikus, a bécsi borjúszelet, avagy a Wiener Schnitzel a vasárnapi ebédek sztárja. Te is elkészítheted úgy, mint az osztrákok. A titok, hogy jó vékonyra klopfold a húst.
A sajtos panírban sült csirkemell remek választás, ha csak egy kicsit variálnál a megszokott rántott húson. Reszelj parmezánt vagy trappistát a zsemlemorzsához, hogy még ropogósabb legyen.
A rántott zöldségek közül a karfiol az egyik legnagyobb kedvenc. Ha csökkentenéd a kalóriamennyiséget, süsd meg tepsiben, és még olajszag sem lesz a lakásban.
A ropogós, rántott cukkini is népszerű egész évben. Feldobhatod a szokásos fogást, ha megtöltöd sajttal és sonkával. Kínálj hozzá házi mártogatóst!
A különleges, húsos palacsintát is bepanírozhatod, elő- és főételként egyaránt kínálhatod. Fűszeres, szaftos, ízletes, és egyáltalán nem a megszokott recept.
Íme, egy fantasztikus ötlet: ha szereted a magyaros lecsót, próbáld ki rántva is! Különleges, pikáns, és sörkorcsolyának is remek. Maradék lecsó felhasználására a legjobb választás.
Fotó: Zsofia Jambor
Az egyszerű rántott sajt a menő vendéglők étlapjáról sem hiányozhat. Ahhoz, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék, többször panírozd be. Nem fog úszni az olajban, ha sütőben sütöd.
A harcsa az egyik legízletesebb halfajta, amit rántva ünnepen, hétköznap is az asztalra tehetsz. A bundát feldobhatod szezámmaggal vagy zöldfűszerrel.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük