Így rántsd ki a karfiolt, hogy sokáig ropogós maradjon a bunda

A rántott zöldségek közül a karfiol az egyik legnagyobb kedvenc.

Rántott karfiol
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bundás karfiolt képtelenség megunni. Még ropogósabb, finomabb lesz a panír, ha sajtot reszelsz a zsemlemorzsához. 

Ha kalóriaszegényebb fogást szeretnél, sütőben süsd meg. Tálaláskor kínálj a karfiolhoz fokhagymás tejfölt, salátát vagy rizst.

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy karfiol
  •  20 dkg liszt
  •  20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj

Elkészítés ideje: 35 perc

A megmosott karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd félpuhára három perc alatt. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Óvatosan szűrd le, és hagyd, hogy lecsepegjen. Készülj elő a panírozáshoz, végy elő három edényt. Az egyikbe a liszt, a másikba a villával felvert, sózott tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a karfiolt. 

Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a bundázott zöldségeket. Süsd aranybarnára oldalanként körülbelül három-három perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük