A 8 legfinomabb krumplis köret: sajtos, töltött, bevagdosott is van közte

Az olajban sült krumplit is szeretjük, ám sokkal változatosabb, izgalmasabb köreteket is kínálhatsz a sült, rántott és szaftos húsok mellé.

A legfinomabb krumplis köretek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan még a krumplit is krumplival ennék. Az egyszerű és viszonylag olcsó zöldség minden változatban kiváló: sütve, főzve, pürésítve, töltve. Kis fantáziával és kreativitással az egyszerű alapanyagból izgalmas és mutatós köreteket tehetsz az asztalra. A legtöbb fogás ráadásul gyorsan, bármilyen konyhai tapasztalat nélkül elkészíthető.

Már a sült krumpli is sokkal izgalmasabb, ha baconbe tekered, esetleg fűszerezed. A krumplipüré szintén tökéletes szalonnával és sajttal turbózva. Ha marad belőle, isteni felfújtalap lehet. Egyes köretek, így a hercegnőburgonya vagy a krumplirózsa olyan elegánsak, hogy ünnepeken is bátran számolhatsz velük.

A legfinomabb krumplis köretek

A krumplit nem bonyolult ízesíteni, hisz a só és a bors mellett szinte minden zöldfűszer illik hozzá, de a mustár és a különféle hagymák is sokat dobnak rajta. Jó tudni, hogy vannak olyan krumplik, amik inkább főzve, pürésítve jók, ilyenek a lisztes burgonyák. Sőt, ezeket akár olajban is megsütheted. A keményebb, nem szétfővő krumplik pedig tökéletesek salátákba. Nézd végig összeállításunkat, és találj új kedvenceket!

A krumplipürét önmagában is szeretjük, de érdemes feldobni baconnel, sajttal, sőt akár zsályával vagy más zöldfűszerrel. Lehetőleg magasabb keményítőtartalmú, sárga héjú krumpliból készítsd a pürét. Tej helyett tejszínt is használhatsz, hogy még selymesebb legyen.
Ha maradt krumplipüré, akár isteni felfújtat is készíthetsz belőle. Az állaga lágy, és a sajttól még csábítóbb. Kuglófformában sütve pedig igazán étvágygerjesztő. A zöldfűszerek is jól illenek hozzá.
Vannak olyan nagyobb összejövetelek, családi események, amikor fontos a tálalás is. A ropogós, baconös krumplirózsa ilyen esetekben kitűnő megoldás. Muffinsütőben sütve igazán étvágygerjesztő.
A tepsiben sült krumpli akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha. Nagy erénye, hogy nem tocsog az olajban. Fokozd az élvezetet, tekerd a szeleteket baconbe. Kitűnő ízt ad neki, és nem fog kiszáradni.
A hagyományos sült krumpli is lehet különleges. Egy karakteresebb mustár csodás ízt ad neki. Tehetsz a tepsibe lila burgonyát is, hogy még színesebb legyen a köret. Kínálj hozzá joghurtos szószt!
A röszti is kitűnő köret. Főleg, ha kívül ropog, belül szinte krémes, és szétolvad a szádban. Az alapreceptet feldobhatod a hagyma mellett akár spenóttal is.
Az egyszerű Hasselback-krumpli extra köret vagy izgalmas vacsora is lehet. Csak vagdosd be a burgonyát, és töltsd meg mindenféle finomsággal! A sajt és a bacon mellett különféle zöldségek is kerülhetnek bele.
Az angolok héjában sült, töltött krumplija , vagyis a jacket potato ugyancsak csábító. A baconös, sajtos töltelék ezúttal is telitalálat. Hűvös őszi, téli estéken kifejezetten jólesik a tepsiből kivéve.
Ezt is szeretjük