Fantasztikus lasagnetekercsek - Legközelebb így készítsd el

Fantasztikus lasagnetekercsek - Legközelebb így készítsd el
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a lasagne dobogós a világ legnépszerűbb ételeinek listáján? Ezekkel a paradicsomos tekercsekkel te is bárkit elbűvölsz. Semmivel nem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos változatot. Különösen finom lesz, ha parmezán sajttal szórod meg. A szószhoz darált húst is keverhetsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 12 lasagne tésztalap
  • 30 dkg hámozott paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 3 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd rá a bazsalikomot, öntsd fel vízzel, és hagyd rotyogni körülbelül 30 percig. Ha édesebben szereted, kevés cukrot is keverhetsz hozzá. Vigyázz, hogy ne égjen le, ha szükséges, tégy még hozzá vizet.

A tésztát rakd enyhén sós, bőséges mennyiségű, lobogó vízbe. Főzd körülbelül tíz perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le, és hagyd teljesen megszáradni. Egy tepsibe önts kevés olajat, helyezd bele a lasagnelapokat úgy, hogy maradjon köztük kis távolság, majd kanalazz mindegyikre paradicsomos szószt. Szórd meg reszelt sajttal, és tekerd fel. Öntsd a tetejére a megmaradt mártást. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük