Fantasztikus lasagnetekercsek - Legközelebb így készítsd el

Fantasztikus lasagnetekercsek - Legközelebb így készítsd el
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a lasagne dobogós a világ legnépszerűbb ételeinek listáján? Ezekkel a paradicsomos tekercsekkel te is bárkit elbűvölsz. Semmivel nem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos változatot. Különösen finom lesz, ha parmezán sajttal szórod meg. A szószhoz darált húst is keverhetsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 12 lasagne tésztalap
  • 30 dkg hámozott paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 3 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd rá a bazsalikomot, öntsd fel vízzel, és hagyd rotyogni körülbelül 30 percig. Ha édesebben szereted, kevés cukrot is keverhetsz hozzá. Vigyázz, hogy ne égjen le, ha szükséges, tégy még hozzá vizet.

A tésztát rakd enyhén sós, bőséges mennyiségű, lobogó vízbe. Főzd körülbelül tíz perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le, és hagyd teljesen megszáradni. Egy tepsibe önts kevés olajat, helyezd bele a lasagnelapokat úgy, hogy maradjon köztük kis távolság, majd kanalazz mindegyikre paradicsomos szószt. Szórd meg reszelt sajttal, és tekerd fel. Öntsd a tetejére a megmaradt mártást. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük