Krumplis lángos sütőben sütve
Így megúszod az olajszagot
Ha eddig a túl sok olaj tartott vissza a lángossütéstől, itt a tökéletes megoldás: lángos sütőben sütve!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Előnytelen, durva sminkbakik, amiket véletlenül se kövess el: rémesen lerontják a megjelenést »

Kate Winslet karcsúsító öltözködési trükkjei: ez a titka a 44 éves színésznő tökéletes homokóra alkatának »

Segítik az edzést és motiválnak: ingyenes alkalmazások, amelyek hozzájárulnak a sikeres diétához »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted a lángost, rengeteg kalóriával leszel szegényebb, és nem kell órákon át szellőztetned a tömény olajszag miatt. Kosztelnik Lászlóné krumplislángosa sütőben sütve belül nagyon könnyű, kívül mégis ropogós. Kenj rá fokhagymás tejfölt, és szórd meg sajttal.

Lángos sütőben

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • meleg víz
  • 4 dkg margarin
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a megpucolt, feldarabolt burgonyát sós vízben, szűrd le, forrón törd össze, majd hűtsd ki. Add hozzá a lisztet, a tojásokat, az élesztőt, a sót, valamint annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Locsold meg olvasztott margarinnal, dagaszd hólyagosra, majd jól letakarva keleszd a duplájára.

Azt követően a tésztát rakd lisztezett gyúródeszkára, és vágd nyolc egyforma részre, nyújts belőlük 20 centis korongokat, majd ismét keleszd meg. Utána ha kell, még húzkodd meg egy kicsit a tésztát, hogy a hagyományoshoz hasonló formájú lángosokat kapj. Fektesd őket kevés olajjal meglocsolt tepsibe, és 180 fokon süsd pirosra, majd szórd meg gazdagon kedvenc feltéteddel.

Ezt is szeretjük