Krumplis lángos sütőben sütve
Ha eddig a túl sok olaj tartott vissza a lángossütéstől, itt a tökéletes megoldás: lángos sütőben sütve!
Ha így készíted a lángost, rengeteg kalóriával leszel szegényebb, és nem kell órákon át szellőztetned a tömény olajszag miatt. Kosztelnik Lászlóné krumplislángosa sütőben sütve belül nagyon könnyű, kívül mégis ropogós. Kenj rá fokhagymás tejfölt, és szórd meg sajttal.
Lángos sütőben
Hozzávalók 8 darabhoz
Tészta
- 50 dkg liszt
- 20 dkg burgonya
- 2 tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- só
- meleg víz
- 4 dkg margarin
- olaj
Elkészítés:
Főzd meg a megpucolt, feldarabolt burgonyát sós vízben, szűrd le, forrón törd össze, majd hűtsd ki. Add hozzá a lisztet, a tojásokat, az élesztőt, a sót, valamint annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Locsold meg olvasztott margarinnal, dagaszd hólyagosra, majd jól letakarva keleszd a duplájára.
Azt követően a tésztát rakd lisztezett gyúródeszkára, és vágd nyolc egyforma részre, nyújts belőlük 20 centis korongokat, majd ismét keleszd meg. Utána ha kell, még húzkodd meg egy kicsit a tésztát, hogy a hagyományoshoz hasonló formájú lángosokat kapj. Fektesd őket kevés olajjal meglocsolt tepsibe, és 180 fokon süsd pirosra, majd szórd meg gazdagon kedvenc feltéteddel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció