A legfinomabb házi lángos
Ettől lesz jobb, mint a balatoni
Ha nyár, akkor lángos! De ne csak a strandon edd, készítsd el otthon te is. Egyszerűbb, mint gondolnád.

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd könnyebbé a lángos tésztáját kefirrel. Így sokkal kevésbé szívja magába az olajat, mint a hagyományos és a krumplis változat.

Kefires lángos

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl kefir
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy pohárban langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, tedd bele a cukrot, és keverd simára. Ha felfut, tehát világosbarna hab lesz a tetején, akkor jó. A lisztet és a tojást keverd össze, add hozzá a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a sót, és fakanállal vagy gépi dagasztóval gyúrd masszává. Ha túl száraz, egy kis vizet adhatsz hozzá. Akkor jó, ha a tészta már hólyagos.

Minimum egy órára tedd a hűtőbe letakarva, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted. Egy mély lábasba önts olajat, forrósítsd fel, a masszából vegyél ki egy-egy golyónyit, kézzel kicsit nyújtogasd meg, és rakd a forró olajba. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarnára sült, vedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csöpögtesd le. Még melegen tedd rá a kívánt feltétet.
 

Ezt is szeretjük