Kevés kalóriás, zöldséges kukoricasaláta: chilis-lime-os öntettel mennyei
Majonéz nélkül is fantasztikus lesz a kukoricasaláta: ebbe a változatba zöldségek és savanykás öntet is kerül.
Akkor sem kell lemondanod a kukoricasalátáról, ha odafigyelsz a kalóriákra: ez a zöldséges változat majonéz nélkül készül, cserébe pikáns, chilis-lime-os öntet koronázza meg. Tökéletes választás csirkemell köreteként. Korianderrel az igazi, de ha nem szereted, petrezselymet is használhatsz hozzá.
Kukoricasaláta majonéz nélkül
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 4 paradicsom
- 2 doboz kukoricakonzerv
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor retek
Az öntethez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lime leve
- 1 marék bazsalikom
- 0.5 csokor koriander (vagy petrezselyem)
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A kukoricakonzervet csepegtesd le, és tedd egy tálba. A paradicsomot, az uborkát és a retket mosd meg, szeleteld fel, és keverd a kukoricához.
Az öntethez a bazsalikomot és a koriandert aprítsd fel. Az olívaolajat keverd el a lime kifacsart levével, a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal és a chilivel. Forgasd össze a zöldséges kukoricával, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
A csöves kukoricát is elkészítheted változatosan: grillen sütve, fokhagymás vajjal lekenve ellenállhatatlan.
Fokhagymás vajjal lekent kukorica grillen sütve: remek kísérő sültek mellé
A kukoricának remekül áll a fokhagyma pikáns zamata, egyszerű, mégis igazán különleges így készítve a tengeri.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció