A legfinomabb házi kukoricás kenyér - Lábasban sül az egyszerű finomság
A kukoricalisztből készült kenyér belseje gyönyörű aranysárga, az állaga pedig kicsit morzsásabb, mint a simáé. A búzalisztet nyugodtan helyettesítheted rizsliszttel. Ez a péksütemény több napig friss marad.
Kukoricás kenyér
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búza finomliszt
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt, és hagyd állni 10-15 percig. Közben egy tálban vegyítsd a lisztet és a sót, add hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az élesztős keveréket. Önts még hozzá annyi vizet, hogy ne legyen a tészta se túl lágy, se túl kemény.
Dolgozd össze pár perc alatt, de nem kell dagasztani. Egy lábast kenj ki vajjal vagy bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Takard le, és pihentesd egy órán át. Ha szépen megkel, tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept