Filléres kukoricalepény petrezselyemmel: gluténmentes és isteni
A kukoricalepény olcsó, nagyon finom, és alapból gluténmentes.
Ha valami olcsó köretre vágysz húsok mellé, a kukoricalepény az egyik legjobb választás. Mivel eredeti formájában is kukoricalisztből készül, gluténmentes. Akár önmagában, tejföllel vagy mártogatóssal is teljes értékű fogás.
Kukoricalepény
Hozzávalók
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1.5 dl tej
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 lila hagyma
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 0.5 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kukoricakonzervet szűrőben csepegtesd le, a szemeket öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a tejet, a felaprított lila hagymát és petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A kukoricás masszából evőkanállal helyezz halmokat a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a lepényeket.
A hagyományos gombócleves is kukoricalisztből készül.
Tartalmas, békebeli leves kukoricagombóccal: alig valamiből készül
A régi, falusi leves alig néhány hozzávalóból készül, ennek ellenére tele van ízzel és még laktató is.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció