Dédike mindig jól sikerült kuglófja kelt tésztából - Ettől volt puha és nagyon finom

Dédike mindig jól sikerült kuglófja kelt tésztából - Ettől volt puha és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dédanyáink korában a kuglóf csak kelt tésztából készülhetett, szemben a most népszerű kevert tésztás változatokkal, a rumos mazsola pedig kihagyhatatlan volt a receptből. Ha van időd, te is süsd meg az élesztős változatot.

Kuglóf kelt tésztából

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál rum
  • 3,5 dkg élesztő
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd a rumba legalább egy-két órára, a citrom héját reszeld le, a vajat olvaszd meg. A lisztet szitáld egy tálba, vájj bele mélyedést, morzsold bele az élesztőt, keverd össze tejjel, kevés cukorral és egy kis liszttel. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a citromhéjat.

Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Ne sajnáld az időt és a fáradtságot, akkor lesz igazán tökéletes a tészta, ha jól kidolgozod. Add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, és gyúrd át. Tedd a tésztát kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még 20 percig. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük