Dédike mindig jól sikerült kuglófja kelt tésztából - Ettől volt puha és nagyon finom

Dédike mindig jól sikerült kuglófja kelt tésztából - Ettől volt puha és nagyon finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dédanyáink korában a kuglóf csak kelt tésztából készülhetett, szemben a most népszerű kevert tésztás változatokkal, a rumos mazsola pedig kihagyhatatlan volt a receptből. Ha van időd, te is süsd meg az élesztős változatot.

Kuglóf kelt tésztából

Hozzávalók 12 szelethez

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál rum
  • 3,5 dkg élesztő
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd a rumba legalább egy-két órára, a citrom héját reszeld le, a vajat olvaszd meg. A lisztet szitáld egy tálba, vájj bele mélyedést, morzsold bele az élesztőt, keverd össze tejjel, kevés cukorral és egy kis liszttel. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a citromhéjat.

Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Ne sajnáld az időt és a fáradtságot, akkor lesz igazán tökéletes a tészta, ha jól kidolgozod. Add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, és gyúrd át. Tedd a tésztát kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még 20 percig. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük