Gyors krumplis pogácsa, ami sokáig friss és puha marad

Ha élesztő nélkül készíted, villámgyorsan az asztalra varázsolhatod a krumplis pogácsát.

krumplis-pogacsa-receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a pogácsa legtöbbször kelt tésztából készül, semmi akadálya annak, hogy élesztő helyett sütőport használj hozzá: így is szépen megnő, viszont rengeteg időt spórolsz vele. Ennek a krumplis pogácsának az elkészítése rendkívül egyszerű, ugyanakkor lefedve még napok múlva is puha marad. Fontos, hogy a krumplit még melegen törd át, de csak akkor gyúrd össze a többi hozzávalóval, ha már teljesen kihűlt.

Krumplis pogácsa receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 3 teáskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 felvert tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, sós vízben főzd egészen puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A már kihűlt krumplit keverd el a többi hozzávalóval: a liszttel, a vajjal, a sóval, a sütőporral, a tojással és a tejföllel. Gyúrd legalább öt percig, amíg teljesen sima lesz. Ekkor nyújtsd ki, kend meg villával felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, pogácsaszaggatóval szúrd ki. Helyezd a tésztákat egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 25 percre told a sütőbe, és süsd szép pirosra.
Az omlós sajtos pogácsa is kihagyhatatlan rágcsálnivaló.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük