Puha palacsinta krumplival a tésztájában: maradékból is készítheted
A krumplis tésztájú palacsinta ránézésre emlékeztet a megszokott változatra, de vastagabb és laktatóbb annál.

Kiadós maradékmentő fogás a krumplis tésztájú palacsinta. Sósan és édesen is készítheted, tálalhatod reszelt sajttal, lekvárral, tejföllel, vagy ahogy épp kedved tartja.
Krumplis palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, törd össze, és hagyd kihűlni. Maradék főtt krumplit is használhatsz. A langyosra hűlt tört krumplit keverd el a liszttel, a tojásokkal és a tej felével. Ha sima tésztát kaptál, fokozatosan keverd hozzá a tej másik felét is. Egy palacsintasütőben hevíts olajat, és a megszokott módon süsd ki benne a palacsintákat. A sűrű masszának köszönhetően a tésztájuk vastagabb lesz, mint a hagyományosnak. Tálald ízlés szerint töltve.
Palacsintát számtalan módon készíthetsz: a crumpet kelt tésztából készült és lyukacsos.
Pufi, lukacsos palacsinta, avagy crumpet: mézzel és vajjal kínáld
Szuper napindító, de édes délutáni nass is lehet a crumpet, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.
Elolvasom