Krémes, majonézes tojássaláta krumplival: isteni köret az ünnepi asztalra
A jól behűtött krumplis, majonézes tojássaláta tökéletes köret sültek mellé.

A majonézes, krumplis tojássaláta az egyik legfinomabb kísérője lehet a hagyományos ünnepi rántott pontynak vagy pulykasültnek. Készítsd el jó előre, hogy legyen ideje a hűtőben összeérnie az ízeinek.
Krumplis, majonézes tojássaláta
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg krumpli
- 8 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1 szál újhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára nagyjából húsz perc alatt. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor készen vannak, szűrd le őket, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűlnek.
A tejfölt egy nagy salátástálban keverd simára a majonézzel, a citromlével, mustárral és a cukorral, sózd és borsozd meg, majd add hozzá a krumplit. A tojásokat pucold meg, szeleteld fel, és forgasd a krumplihoz. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel, és szórd a saláta tetejére. Letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát, és hidegen tálald.
Nagyon jól megy a baconbe tekert csirkemellhez is.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept