Krémes, majonézes tojássaláta krumplival: isteni köret az ünnepi asztalra
A jól behűtött krumplis, majonézes tojássaláta tökéletes köret sültek mellé.

tojassalata krumplival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A majonézes, krumplis tojássaláta az egyik legfinomabb kísérője lehet a hagyományos ünnepi rántott pontynak vagy pulykasültnek. Készítsd el jó előre, hogy legyen ideje a hűtőben összeérnie az ízeinek.

Krumplis, majonézes tojássaláta

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 8 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 szál újhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára nagyjából húsz perc alatt. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor készen vannak, szűrd le őket, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűlnek. 

A tejfölt egy nagy salátástálban keverd simára a majonézzel, a citromlével, mustárral és a cukorral, sózd és borsozd meg, majd add hozzá a krumplit. A tojásokat pucold meg, szeleteld fel, és forgasd a krumplihoz. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel, és szórd a saláta tetejére. Letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát, és hidegen tálald.

Ezt is szeretjük