Krémes, majonézes tojássaláta krumplival: isteni köret az ünnepi asztalra
A jól behűtött krumplis, majonézes tojássaláta tökéletes köret sültek mellé.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A majonézes, krumplis tojássaláta az egyik legfinomabb kísérője lehet a hagyományos ünnepi rántott pontynak vagy pulykasültnek. Készítsd el jó előre, hogy legyen ideje a hűtőben összeérnie az ízeinek.
Krumplis, majonézes tojássaláta
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg krumpli
- 8 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1 szál újhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára nagyjából húsz perc alatt. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor készen vannak, szűrd le őket, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűlnek.
A tejfölt egy nagy salátástálban keverd simára a majonézzel, a citromlével, mustárral és a cukorral, sózd és borsozd meg, majd add hozzá a krumplit. A tojásokat pucold meg, szeleteld fel, és forgasd a krumplihoz. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel, és szórd a saláta tetejére. Letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát, és hidegen tálald.
Nagyon jól megy a baconbe tekert csirkemellhez is.
Még több recept