Filléres krumplis lepénykenyér: szaftos ételek mellé nem is kell finomabb
Ez az egyszerűen készülő krumplis lepénykenyér köretként éppúgy megállja a helyét, mint reggelire vagy uzsonnára.
A krumplis lepénykenyér egyszerű gyúrt tésztából készül, és serpenyőben pirul ropogósra. A lisztet óvatosan adagold: a különböző krumplifajták más-más mennyiségű lisztet vesznek fel, ezért fokozatosan, kanalanként adagold a tésztához, amíg jól gyúrhatóvá és ruganyossá válik.
Krumplis lepénykenyér
Hozzávalók 8 darabhoz
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. A kifőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá az olajat, a szerecsendiót, a sót, a borsot, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Dolgozd simára, majd formázz belőle hengert, és vágd nyolc egyenlő részre. A szeletekből előbb formálj golyókat, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kerekre. Serpenyőben, forró olajon oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra.
Tálalhatod szaftos húsok mellé, de tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva önmagukban is nagyon finomak.
Finom lesz mellé egy krémes, vörös lencsés mártogatós.
Tartalmas vöröslencse-krém: szendvics vagy chips mellé is eheted
Ez a vöröslencse-krém indiai fűszerekkel és kókuszkrémmel készül, így minden falat olyan belőle, mint a legselymesebb és legkényeztetőbb curry.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Galiyah Assan / Getty Images