Gyors krumplis lángos élesztő nélkül
Fél óra alatt összedobod
Ezt a krumplis lángost nem kell keleszteni, ám ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, egy nagy klasszikus modernizált változatban! Az energia- és időtakarékos krumplis lángos rögtön a kedvenced lesz. Többé az sem gond, ha nincs otthon élesztő, amikor megkívánod. Fokhagymával, sajttal, tejföllel a legfinomabb.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra vagy karikákra, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szűrd le, és még melegen törd át. Add hozzá  a lisztet, a tojást, a borsot és a sót, majd jól dolgozd össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, rakj még hozzá kevés lisztet.

Amikor jól összeáll, nyújtsd egy centi vastagra, és formázz a masszából tenyérnyi darabokat. Forrósíts olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban, rakd bele a kézzel kicsit megnyújtogatott tésztát. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarna mindkét oldala, szedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csepegtesd le róla az olajat. Még melegen kend meg a kedvenc feltéteddel.

Blog.hu ajánló