Sűrű, selymes karfiolkrémleves: krumplival sűrítve, ropogós karfioldarabokkal a tetején

A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.

Krumplis karfiolkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle krémlevesek igazi megúszós ételek, hisz gyorsak, egyszerűek, mégis jól eltelítenek. A karfiolleves a krumplinak köszönhetően lesz még tartalmasabb, laktatóbb, így ráadásul a lisztet is kihagyhatod belőle. Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. 

Krumplis karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 l húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, néhány darabkát tegyél félre. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd öt percig, amíg üvegessé válik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és még azzal is pirítsd két-három percig. Rakd hozzá a krumplit, a karfiolt, locsold meg kevés citromlével, és öntsd hozzá a húslevest.

Főzz puhára mindent körülbelül 20-30 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha már elég krémes, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze pár perc alatt. A félretett karfiolt darabold fel, és pirítsd meg serpenyőben, majd a levessel együtt tálald, és szórj rá petrezselymet. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is isteni a karfiol. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Ezt is szeretjük