Sűrű, selymes karfiolkrémleves: krumplival sűrítve, ropogós karfioldarabokkal a tetején

A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.

krumplias-karfiolkremleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle krémlevesek igazi megúszós ételek, hisz gyorsak, egyszerűek, mégis jól eltelítenek. A karfiolleves a krumplinak köszönhetően lesz még tartalmasabb, laktatóbb, így ráadásul a lisztet is kihagyhatod belőle. Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. 

Krumplis karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 l húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, néhány darabkát tegyél félre. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd öt percig, amíg üvegessé válik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és még azzal is pirítsd két-három percig. Rakd hozzá a krumplit, a karfiolt, locsold meg kevés citromlével, és öntsd hozzá a húslevest.

Főzz puhára mindent körülbelül 20-30 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha már elég krémes, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze pár perc alatt. A félretett karfiolt darabold fel, és pirítsd meg serpenyőben, majd a levessel együtt tálald, és szórj rá petrezselymet. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is isteni a karfiol. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük