Sűrű, selymes karfiolkrémleves: krumplival sűrítve, ropogós karfioldarabokkal a tetején
A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.

- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A különféle krémlevesek igazi megúszós ételek, hisz gyorsak, egyszerűek, mégis jól eltelítenek. A karfiolleves a krumplinak köszönhetően lesz még tartalmasabb, laktatóbb, így ráadásul a lisztet is kihagyhatod belőle. Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek. A húslevest leveskockával is helyettesítheted.
Krumplis karfiolkrémleves
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 l húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- petrezselyem
- citromlé
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és karikázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, néhány darabkát tegyél félre. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd öt percig, amíg üvegessé válik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és még azzal is pirítsd két-három percig. Rakd hozzá a krumplit, a karfiolt, locsold meg kevés citromlével, és öntsd hozzá a húslevest.
Főzz puhára mindent körülbelül 20-30 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha már elég krémes, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze pár perc alatt. A félretett karfiolt darabold fel, és pirítsd meg serpenyőben, majd a levessel együtt tálald, és szórj rá petrezselymet.
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is isteni a karfiol. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept