Sűrű, selymes karfiolkrémleves: krumplival sűrítve, ropogós karfioldarabokkal a tetején
A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.

A különféle krémlevesek igazi megúszós ételek, hisz gyorsak, egyszerűek, mégis jól eltelítenek. A karfiolleves a krumplinak köszönhetően lesz még tartalmasabb, laktatóbb, így ráadásul a lisztet is kihagyhatod belőle. Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek. A húslevest leveskockával is helyettesítheted.
Krumplis karfiolkrémleves
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 l húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- petrezselyem
- citromlé
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és karikázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, néhány darabkát tegyél félre. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd öt percig, amíg üvegessé válik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és még azzal is pirítsd két-három percig. Rakd hozzá a krumplit, a karfiolt, locsold meg kevés citromlével, és öntsd hozzá a húslevest.
Főzz puhára mindent körülbelül 20-30 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha már elég krémes, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze pár perc alatt. A félretett karfiolt darabold fel, és pirítsd meg serpenyőben, majd a levessel együtt tálald, és szórj rá petrezselymet.
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is isteni a karfiol. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.