Krumplis, húsos casserole parmezánnal: laktató rakott krumpli kicsit másként
Maradék sült húst is tehetsz a szaftos, sajtos rakott krumpliba. Nincs vele sok munka, csak rakj mindent a sütőbe.
Kiadós, hétvégi családi egytálétel lehet az aranybarnára pirult krumplis-húsos casserole. Csodás, ahogy a különféle ízek összeérnek a sütőben. A fűszeres tejszíntől pedig kellemesen szaftos lesz a végeredmény. Régen a franciák vasból készített edényben sütötték meg az ínyenc krumplis fogást.
Krumplis, húsos casserole
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 50 dkg csirke
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán sajt
- 3 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
Ha szükséges, a csirkét vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Közben szórd meg sóval és borssal. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és préselt fokhagymával. A krumplit pucold meg, és vágd nagyon vékony szeletekre.
Egy tálat kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a húst. Öntsd le a tejszínes keverékkel, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 40 percig. Ezt követőn szórd meg a kétféle reszelt sajttal és az apróra vágott újhagymával. Told vissza a sütőbe körülbelül 20 percre. Amikor a hús és a krumpli megpuhul, a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.
Édesburgonyából is készíthetsz fenséges rakott krumplit. Laktató, kiadós és finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept