Krumplis, húsos casserole parmezánnal: laktató rakott krumpli kicsit másként
Maradék sült húst is tehetsz a szaftos, sajtos rakott krumpliba. Nincs vele sok munka, csak rakj mindent a sütőbe.

csirkes-krumplis-casserole
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kiadós, hétvégi családi egytálétel lehet az aranybarnára pirult krumplis-húsos casserole. Csodás, ahogy a különféle ízek összeérnek a sütőben. A fűszeres tejszíntől pedig kellemesen szaftos lesz a végeredmény. Régen a franciák vasból készített edényben sütötték meg az ínyenc krumplis fogást.

Krumplis, húsos casserole

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg csirke
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkét vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Közben szórd meg sóval és borssal. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és préselt fokhagymával. A krumplit pucold meg, és vágd nagyon vékony szeletekre.


Egy tálat kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a húst. Öntsd le a tejszínes keverékkel, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 40 percig. Ezt követőn szórd meg a kétféle reszelt sajttal és az apróra vágott újhagymával. Told vissza a sütőbe körülbelül 20 percre. Amikor a hús és a krumpli megpuhul, a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Édesburgonyából is készíthetsz fenséges rakott krumplit. Laktató, kiadós és finom.

Ezt is szeretjük