Régimódi krumplipalacsinta a nagyi konyhájából: köret vagy főétel is lehet
Régen a szegények eledelének számított a krumplipalacsinta, amit még mindig szeretünk, főleg jó sok tejföllel.

krumplipalacsinta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb otthoni hozzávalókból is készthetsz isteni fogásokat, jó példa erre az ízes krumplipalacsinta. Nagymamáink konyhájában is gyakori ételnek számított. Tejföllel, szószokkal és salátával tálalva önálló ételként is számításba veheted. 

Krumplipalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Az újhagymát hámozd meg, és vágd jó apróra. Keverd össze a krumplit a liszttel és atojással, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, add hozzá az újhagymát. 

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, és rakj bele egy evőkanál krumplis masszát. Kicsit lapítsd el, és süsd aranybarnára. Fordítsd át, majd a másik felét is süsd meg. Az újhagyma szárával vagy snidlinggel megszórva kínáld.
Próbáld ki a krumplipürét egy kicsit másként, sajttal, tepsiben összesütve!

Ezt is szeretjük