Régimódi krumplipalacsinta a nagyi konyhájából: köret vagy főétel is lehet
Régen a szegények eledelének számított a krumplipalacsinta, amit még mindig szeretünk, főleg jó sok tejföllel.

krumplipalacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb otthoni hozzávalókból is készthetsz isteni fogásokat, jó példa erre az ízes krumplipalacsinta. Nagymamáink konyhájában is gyakori ételnek számított. Tejföllel, szószokkal és salátával tálalva önálló ételként is számításba veheted. 

Krumplipalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Az újhagymát hámozd meg, és vágd jó apróra. Keverd össze a krumplit a liszttel és atojással, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, add hozzá az újhagymát. 

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, és rakj bele egy evőkanál krumplis masszát. Kicsit lapítsd el, és süsd aranybarnára. Fordítsd át, majd a másik felét is süsd meg. Az újhagyma szárával vagy snidlinggel megszórva kínáld.
Próbáld ki a krumplipürét egy kicsit másként, sajttal, tepsiben összesütve!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük