Krumplibundában sült rántott hús: kívül ropogós, belül omlós

Nem kell mindig a hagyományos módon készítened a rántott húst. Variáld a panírját, a krumplibunda különleges, extrán ropogós és isteni.

krumplibundas-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott hús még mindig az egyik legnépszerűbb étel, amit időnként érdemes megújítani. A csirkemell tökéletes alap, hisz gyorsan átsül, és nem lesz rágós. A bunda pedig ezúttal a reszelt krumplitól olyan finom. Így ráadásul a rántott hús jóval laktatóbb is. Közvetlenül bundázás előtt reszeld csak le a krumplit, mert gyorsan megbarnul.

 

Krumplibundában sült rántott hús receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db közepes krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Ha kell, kicsit klopfold ki, majd sózd be. A krumplit hámozd meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és fűszerezd borssal, szerecsendióval.

A húst bundázd be, azaz forgasd a csirkemellet előbb lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül vond be a krumplis masszával. Forrósítsd fel az olajat, rakd bele a hússzeleteket, és közepes lángon süsd oldalanként körülbelül három-három percig. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.  
Ha még több különleges panírt kipróbálnál, akkor innen meríthetsz ötletet! 

 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük