Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni
A krumpliágyon sült csirkemell olyan kiadós, hogy az egész család többször repetázhat belőle.
Csirke, krumpli, tejszín és sajt egy tepsiben: ebből csak jó dolog sülhet ki! A rakott húsok egyre népszerűbbek, hisz praktikusak, jól variálhatóak és ízletesek. A könnyen összedobható egytálételhez savanyúság is jár. Ha marad belőle, hidegen is kínálhatod.
Krumpliágyon sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 80 dkg csirkemell filézett
- 15 dkg gomba
- 15 kg sajt
- 10 dkg borsó
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 2 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A krumplit főzd félkeményre sós vízben körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, ne essen szét! Amikor kihűl, pucold meg, karikázd fel. A csirkemellfiléket mosd meg, csepegtesd le, vágd vékony szeletekre vagy kis darabokra. Kevés olajon pirítsd oldalanként két-két percig. Szedd ki, majd a megpucolt gombát is süsd pár percig. Egy tálban keverd össze a tejszínt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, majd dobj hozzá sót és borsot.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a krumplit. Arra kerül a csirke, majd locsold meg a tejszínes keverékkel. Szórd rá a borsót, a gombát, végül oszd el rajta a reszelt sajtot. Fóliával letakarva süsd 170 fokon körülbelül háromnegyed órán át. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció